ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Sentència ferma del TS: La família Cachafeiro haurà de marxar del Punt de Trobada

www.andorradifusio.ad

El futur del centre comercial Punt de Trobada pot viure un dels últims capítols. El Tribunal Superior ha confirmat la decisió de la Batllia que obligava la família Cachafeiro a abandonar l'edifici en considerar esgotat el contracte d'arrendament. Hi haurà recurs d'empara al Constitucional. La propietat assegura que la transició per a l'entrada de Pyrénées serà ordenada, mentre el neguit dels treballadors és evident.

La sentència del Tribunal Superior és ferma i obliga els actuals arrendataris, la família Cachafeiro, a retornar l'edifici a la propietat perquè el contracte de lloguer es va extingir el 31 de desembre del 2015.

A més, urgeix als arrendataris a pagar una indemnització per ocupar el terreny de forma indeguda des de l'any 2016, indemnització que supera els sis milions d'euros.

La defensa dels Cachafeiro assegura que dilluns presentarà un recurs d'empara al Tribunal Constitucional en considerar que la legislació que s'ha aplicat en la sentència, la llei d'arrendaments de finques urbanes del 1999, no és la que correspon ja que el contracte es va signar l'any 1987.

També defensen que en tot cas haurien de tornar l'immoble físic a la propietat donant de baixa el negoci com a centre comercial, cosa que obligaria els nous arrendataris, Pyrénées, a demanar els permisos i les autoritzacions corresponents, amb el temps que això comporta i el perjudici per als treballadors.

Fonts de la propietat han confirmat que demanaran de forma immediata l'execució de la sentència pel que fa al cobrament de la indemnització.

Sobre el traspàs de l'edifici han assenyalat que no serà un procés curt, que es farà amb sentit comú i seguint uns terminis raonables.

Han recordat també que des del grup Pyrénées es va afirmar en el judici que es comprometia a contractar preferentment els treballadors del Punt. Aquests, a hores d'ara, estan neguitosos per la seva situació i prefereixen no fer declaracions. Actualment la plantilla supera les 450 persones. Posteriorment aquest dimecres mateix fons de Pyrénées han assegurat que garantirien la continuïtat del gros dels treballadors.

Informa: Sergi Cano
               

Comparteix:

3.226.245.48