ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El SEP convoca una protesta dimecres vinent, abans del debat de la llei de la Funció Pública

www.andorradifusio.ad

El Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) ha convocat una acció de protesta el proper dimecres, 16 de gener, a la tarda, davant l'espai on havia d'anar el The Cloud. La convocatòria és sobretot per mostrar el rebuig a la llei de la Funció Pública, que es podria debatre al Consell General l'endemà. Així ho decidit el sindicat en una assemblea general extraordinària, aquest dijous a la tarda.

L'assemblea ha aplegat uns 150 sindicalistes, entre assistents i vots delegats. Un dels punts principals era decidir les accions de protesta en relació a la possible aprovació de la llei de la Funció Pública la setmana vinent. La sorpresa, però, se l'han endut aquest matí, amb la publicació d'un BOPA extraordinari on hi consta la llei qualificada de mesures de conflicte col·lectiu, que és la que regula el dret a vaga. Un text en vigor des del passat 1 de gener. La consideren una llei intencionada i que acaba amb les possibles manifestacions abans d'hora perquè demana el 50% de qualsevol col·lectiu per exercir el dret a manifestar-se, com ha denunciat el secretari general del SEP, David Garcia.

Garcia ha insistit que es tracta, també, d'una protesta social. "Convidem tothom a que vingui. És una protesta social també. Si s'aprova la llei de la Funció Pública deixarem de ser funcionaris. Ser funcionari no vol dir tenir una etiqueta, qualsevol funcionari no ha de suposar estar a les ordres dels polítics. El fet de deixar de ser funcionari presuposa que qualsevol polític ens podrà manegar i en qualsevol país democràtic això no pot succeir", ha insistit.

Des del SEP conviden a altres col·lectius i a totes aquelles persones que pensin igual a unir-se a la protesta de la setmana vinent. 

Informa: Laura Massegú
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

18.232.38.214