ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Servei d'Atenció Domiciliària atén 319 usuaris el 2019 i es planteja augmentar la plantilla

www.andorradifusio.ad

El Servei d'Atenció Domiciliària va assistir el 2019 un total de 319 persones i va prestar atenció d'una manera regular a uns 200 usuaris. El grau de satisfacció dels beneficiaris és molt alt segons una enquesta. Tot i que es cobreix la demanda d'hores actuals, el Govern es planteja augmentar la plantilla de 31 persones.

El Govern, que fa dos anys i mig va assumir el Servei d'Atenció Domiciliària, fins aleshores competència dels comuns, es planteja augmentar-ne la plantilla, que actualment formen 31 professionals.

Tot i això, el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, assegura que ara mateix es cobreix la demanda d'hores. Al 2019 es van atendre un total de 319 usuaris, però els que reben assistència regular del servei són uns 200, una desena més que al 2018.

Filloy destaca que el servei va més enllà de l'assistència pròpiament dita i que sovint els professionals creen vincles emocionals amb els usuaris i són un gran suport també per als familiars de les persones dependents.

El servei té un preu públic de 9 euros l'hora i si hi ha usuaris que no poden assumir-ne el cost se'ls exonera del pagament totalment o parcialment.

També existeix un servei gratuït d'un banc de productes de suport. Una de les usuàries, a qui ha visitat el ministre, Cristina Garcia, explica que rep assistència tres cops a la setmana. "La qüestió és mantenir-se una mica actiu en la mesura que puguis", opina.

El grau de satisfacció dels usuaris del servei és alt. Una enquesta revela que el 90% el valoren com a excel·lent o molt bo.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

23.21.4.239