ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El servei d'Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere atén 113 nous casos de prop de 300 en un any

www.andorradifusio.ad

El servei d'Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere ha detectat enguany 113 casos nous. Una xifra, que sumada als casos que venen del 2018, s'enfila fins als prop de 300. Són les xifres fetes públiques, coincidint amb el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

El servei d'Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere ha atès de gener a octubre d'aquest any 286 casos. D'aquests, 113 són nous, mentre que 144 són casos detectats el 2018 i que encara continuen oberts. Una trentena són casos tancats i que s'han reobert de nou. Unes xifres que des del 2015 han anat a l'alça perquè s'ha incrementat la detecció, arran de l'aprovació de la llei de violència de gènere i domèstica. La cap de l'àrea de Polítiques d'Igualtat, Mireia Porras, ha assenyalat com les formacions han estat clau perquè els professionals "tinguin les eines per poder identificar i derivar els casos".

La majoria de les agressions les pateixen dones entre 28 i 39 anys, però cal posar especial atenció a la franja que va dels 16 als 27 anys, que ja és la tercera més habitual per darrere de la de 40 a 51 anys. D'aquí la importància de les formacions que es fan als centres educatius.

La violència psicològica es dona sempre, seguida de la física, que aquest 2019 s'ha detectat en prop de 200 casos. La segueixen, en menor mesura, la violència econòmica, social i sexual. La dada preocupant és que en més de la meitat dels casos les víctimes no presenten denúncia.

Des del servei d'atenció a les víctimes també destaquen que ha augmentat considerablement el nombre de casos derivats de la policia, seguint el protocol establert i tant si la dona vol com si no.

Enguany també s'han atorgat 91 ajuts econòmics per un valor d'uns 111.000 euros. Pel que fa als pisos d'acollida disponibles, una dotzena de dones i els seus fills els han utilitzat al llarg del 2019. De fet, el servei de psicologia maternoinfantil ha atès 388 fills i filles de víctimes directes d'aquesta violència. El telèfon gratuït 181 rep cada any entre 2.000 i 3.000 trucades, que no disminueixen.

Divendres el programa La Rotonda d'RTVA es dedicarà a la violència masclista.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Desirée Sala
Locució: Jordi Lorente

Comparteix:

3.236.74.69