ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El servei d'oncologia atén prop de 500 persones en mig any

www.andorradifusio.ad

Cada vegada més malalts confien en el servei d'oncologia del SAAS. Aquest 2018 ja ha atès 462 pacients, els mateixos que en tot el 2016. Precisament un dels objectius genèrics del SAAS es reduir les derivacions i que s'utilitzi el servei que ofereix.

De la memòria del SAAS del 2017 un dels aspectes que més destaca és el creixement del servei d'oncologia. Concretament, d'un 10% respecte del 2016. Aquest 2018 ja s´han atès 462 pacients, el mateix nombre que tot el 2016.

El director assistencial del SAAS, Joan Martínez Benazet, exposa que s'han ampliat els serveis amb la contractació d'un coordinador d'oncologia, la implementació de diversos comitès de tumors per a diverses patologies i protocols per diverses malalties oncològiques.

De fet un dels objectius del SAAS és millorar la coordinació de les derivacions a l´estranger, augmentar la capacitat dels professionals i evitar que els pacients es tractin fora amb serveis que s'ofereixen al país. El director general del SAAS, Josep Maria Piqué. creu que "tot el que és simplement coneixement, que no necessita tecnologia, es podria fer aquí".

A banda dels servis d´oncologia, la cirurgia vascular i l´oftalmologia són dos dels serveis que el SAAS aposta perquè es duguin a terme al país.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatge: Fernando Montero

Comparteix: