ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Deixalleries i serveis de recollida de trastos comencen a recuperar la normalitat

www.andorradifusio.ad

Les deixalleries van reobrint serveis de mica en mica, entre els quals hi ha la recollida de trastos amb cita prèvia dels comuns. Andorra la Vella ha estat el primer a fer-ho i destaca que ja s'han rebut força trucades, després d'aturar el servei pel confinament.

Després de les queixes reiterades dels comuns pel llançament de trastos a la via pública, de mica en mica es va recuperant la normalitat. Andorra la Vella ha estat el primer a reobrir el servei de recollida.

El confinament ha provocat que els primers dies ja s'hagin rebut força trucades, atès que molts han aprofitat per llençar objectes. Tot i això, des dels serveis es remarca la necessitat de trucar prèviament i no desplaçar-se a la deixalleria.

El cap del departament d'higiene d'Andorra la Vella, Salvador Rispal, destaca la importància que la gent truqui perquè "no ens trobem l'endemà amb recollides que no estan apuntades i que no sabem de qui són".

En aquest sentit, també comenta que "hi ha unes sancions que es poden aplicar, però esperem que no arribin".

Andorra la Vella també reobert les dues minideixalleries per dipositar els objectes petits. Les tasques de neteja també s'han incrementat i els departaments han adoptat mesures de protecció des del primer dia.

Rispa lexplica que els equips són de dues o de tres persones, i assenyala que és una mesura perquè no hi hagi una propagació a tot el departament si es donés algun cas de coronavirus.

Encamp també reobrirà el servei de recollida de trastos dilluns amb trucada prèvia. Tot i això, els ciutadans no poden aproximar-se a deixar objectes.

A la Massana s'ha reobert el servei aquest divendres i per sol·licitar-lo s'ha de trucar al telèfon 362.301 en horari de 8 a 17 h.

Per la seva banda, Sant Julià de Lòria i Ordino encara no han obert el servei de recollida.

Per últim, els comuns també han donat un toc d'atenció als propietaris de gossos, per tal de tenir més cura dels pipicans.

Informa: Joel Romero
Imatges: Xabier Moreira

Comparteix:

34.232.62.209