ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El servei de rehabilitació del SAAS reobre la pisicina per millorar la recuperació dels pacients

www.andorradifusio.ad

El servei de rehabilitació del SAAS torna a oferir tractament d'hidroteràpia als pacients. Una eina que es recupera després d'una forta inversió que permet en molts casos reduir el dolor i accelerar la recuperació, sobretot en patologies traumàtiques i neurològiques.

Després de més d'una dècada tancada, l'hospital ha recuperat la piscina del servei de rehabilitació per oferir tractament als pacients que ho necessitin.

La instal·lació ha estat reformada per adaptar-la als actuals tractaments de l'aigua i per utilitzar energia solar per escalfar-la, entre 32 i 33 graus. La reobertura de la piscina permetrà millorar l'atenció a usuaris del servei amb diferents perfils.

La cap del servei, la doctora Mercè Avellanet, explica que han vist "un pacient amb una malaltia neurològica i el que li costa molt fer fora de l'aigua, dins l'aigua pot fer-ho molt millor". Afegeix que la piscina "dona eines per millorar l'eficiència de la rehabilitació i el pacient se sent molt millor, té menys dolor i més capacitat per moure's". En alguns casos, assegura, "podem avançar en el procés de rehabilitació".

La piscina està en marxa des de febrer i ja l'han utilitzada 28 pacients. Properament el servei incorporarà un nou aparell que ajusta els tractaments als malalts cardíacs, una eina que completarà la cartera de serveis de l'àrea."S'estan fent totes les teràpies, la qüestió és fer-les el millor possible i amb aquest aparell la farem en òptimes condicions", ha remarcat Avellanet.

El servei de rehabilitació atén actualment un centenar de pacients diaris.

Informa Ana Alamán
Imatge Vicente Bellot

Comparteix:

18.207.249.15