ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El servei de Trobada Familiar atén una vintena de casos el primer any de funcionament

www.andorradifusio.ad

En els primers 14 mesos de funcionament, el servei de Trobada Familiar ha atès una vintena de casos. Tres quartes parts de les visites han estat tutelades, que són les que es fan amb la supervisió d'un professional a la sala. La franja d'edat majoritària és la que oscil·la de 4 a 10 anys.

Des que va entrar en funcionament, el març de l'any passat, el servei de Trobada Familiar ha atès 23 casos. Dotze han estat derivats de la secció de menors, mentre que els altres onze provenen de la secció de civil.

Un 74% de les visites al servei han estat en la modalitat d'estada tutelada. Són aquelles en què a la sala sempre hi ha un professional, ja que es tracta de situacions d'alt risc per a infants i adolescents, i només tenen lloc excepcionalment.

A les estades supervisades, en canvi, no cal una presència continuada d'un tècnic, i només han representat el 17,4%. En la majoria de derivacions de l'aute judicial no s'especifica la modalitat i davant el desconeixement del cas s'aposta per la modalitat tutelada, per conèixer millor la interacció que s'estableix entre els membres de la família. Pel que fa a la modalitat d'intercanvi, que és quan es surt de les instal·lacions, només hi ha hagut un cas.

Per temporalitat, les visites més freqüents són les setmanals, seguides de les quinzenals. I per franges d'edat, tot i que el servei de Trobada Familiar les atén totes de 0 a 18 anys, la predominant és la que va de 4 a 10 anys.

Quatre tècnics, dos psicòlegs, un treballador social i una educadora fan possible aquest servei social, públic i gratuït, molt demanat per la població ja que ajuda a millorar les relacions familiars i promou la capacitat de familiars i progenitors per resoldre conflictes amb infants i adolescents.

Informa: Laura Massegú
Locució: Sílvia Callís

Comparteix:

3.93.75.242