ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El servei de Trobada Familiar atén una vintena de casos més i es trasllada a un nou espai per millorar l'assistència a menors i famílies

www.andorradifusio.ad

El servei de Trobada Familiar ha atès prop d'una seixantena de casos aquest 2020, 19 dels quals són nous. Així ho han recordat des d'Afers Socials durant la inauguració d'un nou espai més ampli i multifuncional on ja fa un mes que es desenvolupen les visites entre infants i adolescents i algun membre de les seves famílies.

Les visites del servei de Trobada Familiar fa un mes que es desenvolupen en aquest nou espai que disposa de tres sales més àmplies i serveis com un office i una terrassa exterior per millorar l'experiència de les intervencions. El 2020 es van atendre 58 casos, 19 de nous. El volum més gran  són infants fins a 12 anys.

La majoria de trobades són supervisades, però també es fan intercanvis amb els progenitors i visites tutelades. El ministre d'Afers Socials, Víctor Filloy, posa en relleu la necessitat de "garantir un espai per tal que la custòdia passi d'un progenitor a l'altre d'una manera segura, supervisada i tranquil·la". 

A les sales també s'hi ha adaptat un vidre unidireccional per a les declaracions dels adolescents davant de casos d'evidència o sospita d'abús, agressió o maltractament físic. D'aquesta manera, es podrà donar una resposta millor en la declaració que serà una prova preconstituïda que servirà per al judici. Així també s'evita la victimització secundària del menor.

El director del departament d’Infància, Adolescència i Joventut, Jordi Olivé, explica que "els tècnics elaboren informes prop dels batlles sobre l'evolució i, fins i tot, amb alguna proposta tècnica per passar d'una tipologia a una altra de visita".

L'àrea de Joventut i Voluntariat es traslladarà a les antigues sales on estava ubicat el servei de Trobada Familiar.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

35.173.234.169