ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Set ministeris per a Demòcrates, quatre per a Liberals i un per a CC

www.andorradifusio.ad

L'acord entre Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos per a un govern a tres bandes deixa quatre ministeris per a la formació de Jordi Gallardo i un per als massanencs. El partit de Xavier Espot, que no tindrà problemes per ser investit cap de Govern en primera volta, es queda amb set carteres.

Les executives demòcrata i liberal han donat llum verda a un pacte que deixa un govern tripartit en el qual també hi ha Ciutadans Compromesos i que ha de garantir l'estabilitat per als quatre anys vinents.

Xavier Espot i Jordi Gallardo han estat els encarregats de tancar el repartiment de càrrecs de responsabilitat a l'Executiu, en el qual els Liberals obtenen un ministeri per cada escó que tenen al Consell General.

Presidència i Economia amb Gallardo com a més que probable inquilí, Funció Pública, Afers Socials i Turisme van a parar a les files liberals. Entre els candidats liberals a entrar a l'Executiu hi figuren Judith Pallarès o Valentí Martí.

Demòcrates també cedeix Justícia i Interior, en aquest cas al soci massanenc. I Josep Maria Rossell, que era a la llista de Ciutadans Compromesos en les eleccions del 7 d'abril, té tots els números per ser l'escollit.

Demòcrates no pilotarà les carteres que Xavier Espot havia ostentat, Justícia i Afers Socials. Es queda amb altres ministeris de pes, com ara Finances, Afers Exteriors, Salut o Ordenament Territorial.

Fins a set, amb l'opció que repeteixin ministres com Jordi Torres, Eric Jover i Sílvia Calvó. Joan Martínez Benazet és el candidat a liderar Salut.

L'acord deixa una sessió d'investidura amb tot a favor per a Xavier Espot, que amb els suports de liberals i Ciutadans Compromesos aconsegurià la majoria absoluta en la primera volta.

Pere López, el candidat del Partit Socialdemòcrata, té únicament garantit el suport dels set consellers del PS.

Dimarts, ambdós presentaran els respectius projectes i dimecres es votarà.

Informa: David Domingo

 

Comparteix:

35.175.121.230