ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Setmana de caça de l'isard es tanca amb dues infraccions

www.andorradifusio.ad

La Setmana de caça de l'isard es tanca amb dues infraccions per transportar exemplars abatuts sense l'anella de captura corresponent. En total s'han capturat 150 isards, uns trenta menys dels autoritzats. D'altra banda, s'han recollit 118 mostres de melsa que permetran saber quin és l'estat de salut de la cabana.

La Setmana de caça de l'isard s'ha acabat amb 2 sancions per infraccions molt greus relacionades amb l'incompliment de la llei de caça, dos menys que l'any passat. En tots dos casos la infracció ha estat per transportar l'animal sense l'anella corresponent.

La negligència, que encara es troba en fase d'instrucció, comporta una multa de 2.000 euros, la suspensió de la llicència i la inhabilitació per obtenir-la durant tres anys.

En total s'han capturat 150 exemplars dels 181 que s'havien autoritzat per ordre ministerial. D'aquesta manera, s'ha acabat caçant el 83% dels isards permesos, xifra similar a les dades de l'any passat.

Els banders atribueixen aquestes xifres a la col·laboració entre agents i caçadors, que, segons indiquen, són cada vegada més selectius a l'hora d'escollir la peça que han d'abatre.

D'altra banda, s'han recollit 118 mostres de melsa dels isards que permetran al departament de Medi Ambient continuar estudiant la salut de la cabana.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA
Locució: Montse Grau

Comparteix:

3.235.85.115