Setúria, pastures per a 1.350 caps de bestiar  

www.andorradifusio.ad

La benedicció de Setúria comença un any més a les pastures d'estiu i fins a final de setembre. Aquest any hi ha gairebé 350 caps de bestiar boví i equí i 1.000 ovins. El Govern ha destacat que aquest és un any de canvis, amb l'augment d'un 16% de les subvencions i el reconeixement dels productes d'Andorra.

La benedicció del bestiar és una oportunitat pel sector primari per reivindicar, però en aquesta ocasió també ha servit per celebrar la incorporació d’una jove que passarà l’estiu fent pràctiques amb la vaquera de la Massana. El cònsol menor massanenc Roger Fité ha celebrat que "potser som l'única zona de pastura dels Pirineus que tenim dues pastores". 

El comú de la Massana ha avançat que s’està reformulant aquest acte de cara a l’any vinent, per fer-lo molt més popular i apropar a la ciutadania, no únicament el sector, sinó també els seus productes. Des del ministeri, recorden l'esforç que s'està fent per revifar el sector.

"Aquest és un any de canvi, amb un augment pressupostari de les subvencions del 16%. Aquest és l'increment més gran que mai s'ha fet en el sector, però distribuït de manera estratègica". 

Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia 

Informa: Pilar Candel

Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

La Massana limita els metres quadrats de construcció anuals Comença el dispositiu especial de trànsit d'estiu