ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Seu estudiarà l'impacte del Tax Free en el comerç i en l'augment de consumidors d'Andorra

www.andorradifusio.ad

L'ajuntament de la Seu d'Urgell té previst elaborar un informe per determinar l'impacte econòmic que sobre el comerç de la vila té l'aplicació del Tax Free.

L'ajuntament preveu que l'informe també determini altres qüestions, com el volum exacte de ciutadans del Principat que compren habitualment a la Seu, i que estimen que podria acostar-se al 3%.

Fa uns anys, arran de l'obertura d'una gran superfície, es va detectar un augment de consumidors andorrans a la capital de l'Alt Urgell, però el petit comerç no se'n beneficiava.

Va ser a partir de facilitar els tràmits per fer el Tax Free que es va començar a notar una certa millora. L'alcalde Jordi Fàbrega explica que "els petits comerciants es van posar les piles i van veure que podien aprofitar-ho perquè era un caramel per fer baixar el client potencial".

Un dels objectius és que els consumidors també apostin pel comerç de proximitat.

La finalitat seria captar el 5% del client potencial del Principat. Des de l'ajuntament no consideren que aquest percentatge perjudiqui especialment el sector comercial andorrà, tenint en compte la gran diferència entre el volum de mercat.

Fàbrega creu que el comerç de la Seu ha de caminar cap a l'especialització, com ha fet el sector de la formatgeria, que capta clientela catalana, andorrana i molta del sud de França.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

35.173.234.140