ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Seu vol que l'hospital de Meritxell sigui el centre de referència per a l'Alt Urgell i hi inclou la radioteràpia

www.andorradifusio.ad

L'ajuntament de la Seu d'Urgell vol que l'hospital de Meritxell es converteixi en el de referència per a la comarca de l'Alt Urgell. Així ho ha traslladat l'alcalde tant als governs andorrà i espanyol com a la Generalitat. Una altra via de col·laboració seria la unitat de radioteràpia.

Des de l'ajuntament de la Seu d'Urgell s'han mantingut contactes amb el Govern per establir un acord que permeti que l'hospital de Meritxell es converteixi en el de referència per a l'Alt Urgell. També s'ha parlat amb el subdelegat del govern espanyol a Lleida i amb l'ambaixador, Àngel Ros.

De fet, segons ha indicat l'alcalde del municipi, Jordi Fàbrega, s'està treballant en un primer estudi que ja està molt avançat. L'acord posaria a l'abast dels ciutadans de la comarca de l'Alt Urgell serveis com l'UCI, alguns tipus de cirurgies complexes i proves que requereixen especialistes molt qualificats, serveis que un hospital comarcal, com el de la Seu, no té.

Un altre dels serveis que podria ser beneficiós per a les comarques properes, segons Fàbrega, seria una unitat de radioteràpia a Andorra.

En tot cas, assegura entendre que el Govern ho analitzi amb molta cura i no només per l'alt cost que comportaria. "És molt cara i no sabrem en el futur quin pes tindrà en el tractament oncològic. I, si fas una despesa molt important, la radioteràpia comença a perdre pes i l'agafen les teràpies biològiques, entenc que tingui reticències".

En cas que el projecte s'acabi duent a terme, la unitat de radioteràpia es podria ampliar a altres comarques catalanes properes a Andorra. Fàbrega preveu que aquesta pot ser una nova via de col·laboració en qüestions sanitàries.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

3.235.29.190