ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Silvestre denuncia l'Estat a les Nacions Unides per vulneració dels seus drets professionals

www.andorradifusio.ad

L'advocat Josep Anton Silvestre, defensat pel jurista Gonzalo Boye, ha presentat una denúncia contra l'estat andorrà davant les Nacions Unides perquè considera que s'han vulnerat els seus drets professionals arran del cas BPA. Avança que aniran a altres instàncies internacionals.

La demanda de protecció es va presentar fa cinc mesos davant el relator especial sobre la independència de magistrats i advocats de l'ONU, que esperen que es pronunciï en breu mitjançant un informe. Boye i Silvestre han presentat proves per explicar que hi hauria hagut actuacions que han vulnerat els drets de Silvestre i dels seus defensats en el cas BPA. En aquest sentit Boye ha recordat que la meitat dels advocats defensors del cas han estat encausats. "Tenim les proves, les hem aportat. Hi ha situacions que han estat gravíssimes, fins i tot algunes que han passat dins dels tribunals", denuncia l'advocat.

Boye ha comentat algunes actuacions contra el seu defensat que s'han fet per desprestigiar-lo. A més assegura que Silvestre ha patit també amenaces. "Li ha tractat de desqualificar professionalment, se li ha tractat d'imposar mesures sancionadores, s'ha tractat de vulnerar el seu dret a la llibertat d'expressió, fins i tot en una sala de judici, atenció",  adverteix.

Si l'informe del relator és favorable als interessos de Silvestre, aquest assegura que l'estat hauria de rectificar i prendre les mesures pertinents. Silvestre s'ha sentit perseguit i ha carregat contra el Col·legi d'Advocats. "M'he sentit perseguit i sobretot quan veus que reiterdament es neguen coses que s'han dit en vista oral i els periodistes que hi havia presents ho van sentir", ha insistit. "Decebut amb el Col·legi d'Advocats, que s'ha reunit amb l'administració de justícia però amb mi no s'ha reunit en cap moment. O que inclús ha fet rodes de premsa parlant de coses que estan sota secret, perquè és en relació a l'exercici professional i la junta ha de guardar secret i veus com la màxima representant les exposa públicament...", ha afegit.

A banda de la denúncia davant el relator de l'ONU, Boye ha avançat que portarien el cas a altres instàncies internacionals, sense voler avançar quines.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: