ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Aïllades tres persones més per sospites de coronavirus

El SAAS ha activat aquest dimecres tres noves fases d'aï

El SAAS ha activat aquest dimecres tres noves fases d'aïllament. Es tracta d'una dona de 54 anys, un home de 87 i un altre de 37.

Aquest dimecres al matí s'ha activat la primera fase d'aïllament a la dona de 54 any. La dona, que no ha viatjat a cap zona considerada de risc, presenta símptomes que concorden amb el que marquen els protocols i s'ha decidit un aïllament per seguretat. Aïllament que coincideix amb la publicació al BOPA d'un decret que regularitza les baixes de les persones afectades per aïllaments derivats de la crisi del COVID-19.

Segons ha informat el SAAS, la dona aïllada presenta una infecció respiratòria amb simptomatologia lleu i es mantindrà a la zona d'aïllament fins a conèixer els resultats. La dona de 54 anys no ha viatjat a cap de les zones considerades de risc.

Poc després de les 20h ha informat de dos aíllaments més. En primer lloc a un home de 87 anys. Només 5 minuts després s'ha fet públic un altre cas de sospita. Es tracta d'un home de 37 anys provinent del nord d'Itàlia.

Tots tres romandran a l'hospital fins a tenir els resultats de les anàlisis.

Les altres dos sospites anteriors, negatives

D'altra banda les proves de les dues persones que estaven ingressades han donat negatiu i ja han estat donades d'alta. Es tracta de dos homes que havien viatjat a Milà i Venècia.

Les baixes estaran cobertes amb les condicions d'una malaltia comuna

Precisament el BOPA publica aquest dimecres un decret per establir les condicions de baixa per a aquells casos d'aïllament derivats del COVID-19. Marca que aquelles persones que són objecte d'aïllament seguint la situació d'emergència de salut pública internacional podran beneficiar-se d'una baixa per malaltia comuna o accident no laboral d'una durada que determinarà el ministeri de Salut.

De fet la baixa també es fa a petició del mateix ministeri mitjançant comunicació directa amb la CASS. El decret que de moment està fixat per una durada de sis mesos té efectes retroactius respecte de les persones que ja han estat aïllades pels mateixos motius abans de la seva entrada en vigor.

Informa: Anna Pifarré

Comparteix: