ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El síndic defensa el coprincipat i envia un missatge per a l'estabilitat política en el discurs de Meritxell

www.andorradifusio.ad

Vicenç Mateu, en el seu darrer discurs amb motiu del dia de Meritxell com a síndic general, ha demanat que no s'entri en el joc de la desestabilització política. També ha defensat la importància de la institució del coprincipat, ja que creu que darrerament s'ha posat en qüestió.

El síndic general ha demanat responsabilitat a la classe política i a les institucions, ara que s'acosta un període electoral i que no es caigui en la mentida i la provocació. Creu que hi ha el perill que això perjudiqui el país: "Demanaria si no fos molt de no jugar el joc de la desestabilització que potser a alguns convé però que ben segur, ens farà mal a tots nosaltres, a tot el país", ha manifestat.

En especial, ha defensat la institució del coprincipat, en referència a les propostes que podrien ser considerades perjudicials pel Bisbat d'Urgell. Opina que no s'han d'introduir debats artificials o forçats. Creu que "davant de certs qüestionaments que darrerament irrompen amb força als mitjans de comunicació i en altres àmbits de l'esfera pública, convé recordar fins a quin punt l'Andorra d'avui en dia -una Andorra pròspera, una Andorra independent, és deutora de la solidesa de les institucions".

"El coprincipat, estructura que neix del primer Pariatge de 1278, ha estat i continua sent avui la màxima expressió d’un equilibri que ens ha permès de perviure, preservant la nostra singularitat, enmig de dues grans potències", ha remarcat el síndic.

En aquest sentit, ha recalcat que els responsables polítics no han sabut transmetre prou bé als més joves el valor que té aquesta institució.

Discurs complet del síndic general amb motiu del dia de Meritxell 2018:

Informa: Pere Moliné
Imatge: Xavi Fajardo

Comparteix: