ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El sistema andorrà per validar el codi QR del passaport Covid rep més de 15.000 lectures en una setmana

www.andorradifusio.ad

El sistema de validació de codis QR del passaport Covid ja ha rebut més de 15.000 contactes en poc més d'una setmana. Permet donar l'OK als certificats Covid amb format de la Unió Europea i de 18 països més. No deixa rastre i no cal témer per la protecció de les dades.

El verificador andorrà de credencials Covid funciona sense problemes després de poc més d'una setmana de posar-se en marxa.

Es tracta d'un web app, al qual s'accedeix mitjançant l'adreça www.validaqr.ad, que ja ha rebut més de 15.000 contactes des de 1.500 terminals.

El secretari d'Estat de  Transformació digital i projectes estratègics, César Marquina, explica que el seu funcionament és fàcil: "Dona accés a la càmera, llegeix el QR que es posa al davant i dona un indicador verd amb nom, cognom i data de naixement com especifica el format del certificat UE. Si no és vàlid per alguna raó, l'indicador és vermell".

Aquesta aplicació permet la verificació dels certificats Covid emesos per Andorra, pels estats membres de la Unió Europea, el Regne Unit i disset estats més. Marquina assegura que pel seu funcionament no cal témer per la protecció de les dades perquè "no es transmet informació de cap tipus a cap servidor". Per tant, afegeix, "preserva i garanteix tots els principis de protecció de dades de caràcter personal". "Simplement fa una validació instantània de la informació que està llegint".

El pic d'accessos al web app es va produir el 18 i 19 de novembre quan el Govern va obligar a presentar el passaport Covid per accedir als locals d'oci nocturn.

Informa: Sergi Cano

 

Comparteix: