ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La sobirania i la identitat, els grans reptes de futur per Andorra segons Vicenç Mateu

www.andorradifusio.ad

L'exsíndic i el que tornarà a ser nou ambaixador andorrà a Madrid Vicenç Mateu afirma que un dels reptes més importants del país serà el de trobar la via de refermar la seva identitat i una sobirania més plena. Així ho declarava durant la darrera ponència del cinquè Congrés Català de Filosofia que s'ha clausurat avui a Canillo.

"Singularitats i reptes d'un microestat" era el títol de la ponència de Vicenç Mateu que com a filòsof però també des del punt de vista de la pròpia experiència política i diplomàtica ha fet un tomb pels diferents països que com Andorra s'anomenen "petits".

Per Mateu un dels reptes importants del país serà refermar la identitat entre els mateixos andorrans; desafiament per a institucions i ciutadans.

Pel que fa al paper dels coprínceps ha afirmat que hi han de ser però mantenint-se a distància. Durant aquest cinquè Congrés Català de Filosofia han participat unes 150 persones entre participants i assistents.

Des de l'organització s'ha apreciat molt l'ambient que s'ha trobat a la parròquia de Canillo per poder expressar diferents tipus de pensament filosòfic amb llibertat.

El congrés que també ha coincidit amb el 600 aniversari de creació del Consell de la Terra s'ha donat per clausurat aquest migdia i a la tarda estava prevista una visita a Casa de la Vall.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

3.227.3.146