ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La sobrecàrrega dels metges referents a causa de la Covid-19 centra el mandat de la nova degana del Col·legi de Metges

www.andorradifusio.ad

La nova junta del Col·legi de Metges inicia el mandat amb la intenció d'afrontar un tema que considera prioritari, com és la sobrecàrrega de feina entre els metges referents agreujada per la pandèmia del coronavirus. La nova junta ja ha mantingut un primer contacte amb el ministeri de Salut.

La nova junta del col·legi encapçalada per Meritxell Cosan, fa pocs dies que ha agafat el relleu. En aquest període ha mantingut una primera trobada amb el ministeri de Salut i entre els temes tractats s'ha plantejat com a prioritari afrontar la sobrecàrrega de feina dels metges referents.

Cosan recorda que aquest augment es va detectar arran de la implantació de la seva figura, situació agreujada amb la pandèmia.

La situació afecta principalment els professionals, que han comprovat com la feina s'ha multiplicat. En qualsevol cas, segons la degana del col·lectiu, no interfereix en la qualitat assistencial, però sí "en la qualitat de vida del metge", ja que "no veus els mateixos pacients en les mateixes hores, sinó que n'has de treballar moltes més".

Per analitzar el context i el parer del ministeri sobre la situació que afecta els metges referents, la nova junta del col·legi preveu una reunió els pròxims dies amb els professionals afectats.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Pere Besolí
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

3.238.36.32