ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La societat que gestiona Caldea pagarà al comú 200.000 euros l'any i una part de la facturació de l'hotel per la cessió de les plantes de la torre

www.andorradifusio.ad

Escaldes-Engordany acorda amb SEMTEE la cessió de sis plantes de Caldea per construir-hi un hotel. Això permetrà el comú ingressar 200.000 euros anuals i el 3% de la facturació de l'hotel fins al 2062.

Aquest dilluns a la tarda durant la sessió ordinària de comú s'ha aprovat per assentiment de tots els consellers la constitució d'un cens emfitèutic que permetrà tancar l'acord.

La cessió, de les plantes 4 a 10 i una part del bloc H, de propietat comunal, suposarà també que la societat que gestiona el termolúdic es farà càrrec de les despeses de manteniment i del cost de les millores de la coberta, ha explicat la cònsol major, Rosa Gili. Una inversió que la minoria de Demòcrates encapçalada per Miquel Aleix considera "molt profitosa per al comú".

L'acord també preveu que el comú rebi el 3% de la facturació anual de l'hotel, que constarà d'unes 40 habitacions i que es vol obrir el 2024. Per aquest concepte, en una primera valoració, es calcula que el comú ingressaria uns 60 mil euros addicionals.

Nova llar per a la gent gran

D'altra banda, aquest dilluns també s'ha aprovat un crèdit de 2 milions 600 mil euros per construir la nova llar per a la gent gran, just en el mateix lloc on està ubicada actualment, al Prat Gran. Mentre durin les obres s'habilitarà un espai provisional al Prat de les Oques.

Impedir l'accés rodat a la vall del Madriu

El comú també ha donat llum verd a l'ordinació de la vall del Madriu per impedir l'accés rodat, un tràmit que dimarts serà aprovat pel comú de la capital.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix: