ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Sorpresa i preocupació de l'oposició pel discurs de Vives

Sorpresa i preocupació. Aquesta ha estat la reacció dels grups pa

Sorpresa i preocupació. Aquesta ha estat la reacció dels grups parlamentaris de l'oposició a l'homilia que el copríncep episcopal va pronunciar ahir en motiu de la Diada de Meritxell. Joan-Enric Vives va afirmar que la llei de Déu és per damunt de parlaments i lleis, una referència implícita a les demandes de despenalitzar l'avortament. El grup demòcrata, per la seva banda, no ha valorat les paraules del copríncep perquè considera que les va pronunciar en qualitat d'arquebisbe d'Urgell.

L'homilia que ahir va oferir el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, en motiu de la Diada de Meritxell no ha agradat als grups parlamentaris de l'oposició. Els socialdemòcrates s'han mostrat sorpresos per les paraules de Vives, que consideren que generen crispació.

La consellera socialdemòcrata Mariona González ha estat molt contundent.

Ha dit que "va ser un discurs molt missogin i amb poc respecte per les institucions andorranes, pel poble i sobretot pel poble sobirà, perquè va dir que la llei de Déu està per sobre del parlament i de les lleis. I nosaltres entenem que això és un estat de dret democràtic i el poble és el que té la sobirania i no ens l'ha de prendre ningú".

Al seu torn, el president del Grup Mixt, Jaume Bartumeu, afirma que està preocupat perquè "sembli o que es pugui interpretar que hauríem d'evolucionar des d'un règim democràtic on sembla que es posa en qüestió que un dia manen els uns i l'altre dia manen els altres, cap a una mena de règim teocràtic on hi hagi uns principis absoluts que siguin intocables". I ha afegit que "si fos el cas, evidentment no ho podríem compartir":

Pel que fa al grup demòcrata, la consellera general Meritxell Mateu no ha volgut fer una valoració política de les paraules de Vives, ja que entén que les va pronunciar com a arquebisbe d'Urgell "en un context religiós en una seu religiosa, en un acte religiós" .

Mateu afirma que faran valoracions quan paraules com aquestes es pronunciïn en un altre context.

Informa: Andrés González-Nandín    Locució: Rosa Alberch

Comparteix:

3.236.97.49