ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La Creu Roja recull més de 3,5 tones de productes de primera necessitat en el primer dia de la campanya

www.andorradifusio.ad

La Creu Roja ha recollit aquest dissabte més de 3,5 tones d'aliments i productes d'higiene en el primer dia de la campanya solidària destinada a la població més vulnerable. Més d'un centenar de voluntaris s'han desplegat per una vintena de supermercats del país en un recapte que durarà tot el cap de setmana.

En un dels punts de recollida, en una gran superfície de la capital, les donacions s'han iniciat just quan obria les portes. Molts no han volgut esperar per fer-les i una hora després de la posada en marxa ja s'acumulava una bona quantitat de productes.

En aquesta ocasió s'han disposat un total de 20 punts de donació distribuïts per tot el territori. Els productes són recollits per vehicles de la Creu Roja i portats fins a la botiga solidària de l'entitat per classificar-los. Actualment més de 70 famílies depenen de la institució per cobrir les necessitats bàsiques.

Calen els considerats de primera necessitat, si bé el director de l'entitat, Jordi Fernández, incideix que pasta i arròs no són necessaris perquè ja en disposen. "El que realment ens faria falta són aquells productes que necessita una llar: de neteja, higiene, menjar..."

També cal tenir en compte productes sense gluten, que no solen ser els més habituals en les donacions. Cartells situats a tots els punts de recollida, recorden quins són els productes més necessaris.

La gent col·labora en la mesura de les seves possibilitats i aprofita per estendre la demanda de solidaritat a tothom. "Hi ha gent que ho necessita més que jo i, si puc ajudar en alguna cosa, s'ha de fer", diu una de les donants. Per un altre de les persones que ha volgut col·laborar "és el moment que tots posem alguna cosa de la nostra part i ens ajudem entre nosaltres perquè som un petit país i, si no ens ajudem entre nosaltres, no ho farà ningú".

Enguany l'organització ha estat molt més complicada del que és habitual, a causa principalment de la davallada en el nombre de voluntaris. Dels 2.000 que tenia la Creu Roja durant la primera onada de la pandèmia, s'ha baixat a 400, que s'han de multiplicar.

El recapte continuarà tot el cap de setmana. Des de l'entitat ens recorden que són temps difícils per a moltes famílies. La Karen, també voluntària de la Creu Roja, aporta una reflexió: "El món ha canviat molt els darrers mesos i qualsevol es pot trobar en una situació delicada".

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

34.239.179.228