Standard & Poor's manté la qualificació positiva d'Andorra

L'agència d'avaluació Standard &a

L'agència d'avaluació Standard & Poor's manté la qualificació d'Andorra en BBB+/A-2 amb perspectiva positiva, una posició que el país va assolir al maig d'enguany.

Aquesta perspectiva positiva respon, segons l'informe, a les previsions de reducció de l'endeutament públic del país, respecte al PIB, així com a l'aplicació de reformes estructurals per reduir els riscos per l'estabilitat financera. L'agència també destaca el treball per assolir un acord d'associació amb la Unió Europea, el qual diu, entre altres coses, millorarà la transparència envers l'exterior. En aquest sentit, especifica que la negociació comportarà un alineament major al marc legal de regulació i supervisió del sistema financer. 

Standard & Poor's indica que Andorra disposa d'una sòlida posició exterior, en particular, pels elevats superàvits per compte corrent, la qual cosa reflecteix la rendibilitat dels sectors turístic i financer. De manera addicional, l'agència també menciona la importància del treball legislatiu que s'està fent per garantir la sostenibilitat del sistema de pensions.  

Informa: Redacció

Comparteix: