L'stop-lab de la Massana vol arribar a les 1.700 proves en deu dies

www.andorradifusio.ad

L'stop-lab rotatori es troba des d'aquest diumenge i fins d'aquí a deu dies a la Massana. Es preveu que arribi a fer unes 1.700 proves, segons la mitjana d'altres parròquies. L'objectiu és facilitar a tothom l'accés a fer-se el test, sobretot a la gent gran i a persones que puguin tenir dificultats de mobilitat per arribar a l'stop-lab permanent d'Andorra la Vella.

Aquest dilluns és el segon dia que a la plaça de Les Fontetes de la Massana hi ha l'stop-lab, i la previsió és que s'hi quedi aproximadament uns deu dies. L'objectiu és fer al màxim de proves possibles i es prega a la població que demani hora per tal d'evitar aglomeracions.

El dispositiu  té encara molta capacitat diagnòstica, ja que de moment s'estan fent entre 110 i 130 proves al dia tenint en compte que el màxim són 180.

Tenint en compte la mitjana de proves fetes les darreres setmanes a Encamp i Escaldes-Engordany, on se'n van fer 1.700 i 1.200, respectivament, la voluntat és arribar a les 1.700 en acabar l'estada a la Massana, ha assenyalat el director de la Creu Roja, Jordi Fenández.

A més, la Creu Roja fa una crida a la participació i subratlla que és essencial demanar cita, malgrat que també estan atenent casos puntuals que s'hi apropen.

"Voldríem que tingués sentit tenir aquest stop-lab aquí i que tots els ciutadans el veiessin tan a prop que vulguessin venir a fer la prova, sobretot per un tema de prevenció", ha destacat Fernández.

Durant el mes d'octubre, l'stop-lab permanent d'Andorra la Vella va fer unes 17.000 TMA, mentre que el mòbil en va fer unes 2.800. L'objectiu d'aquest dispositiu mòbil és facilitar a tothom, principalment a la gent gran i a les persones que tinguin obstacles per apropar-se a l'stop-lab permanent d'Andorra la Vella, la possibilitat de fer-se el test.

Algunes de les persones que hi col·laboren remarquen la importància de participar-hi com a prevenció.

Nicola Riba, una de les usuàries, considera que "és una cosa molt bona", ja que "em sabria molt greu ser portadora del virus sense saber-ho".

En aquesta línia, una altra de les usuàries, Marialisa Zandaza, ha expressat que "està bé que es faci".

Malgrat que la intenció és estar a la Massana més d'una setmana, el director de la Creu Roja afirma que, si sorgeixen necessitats a altres punts, pot ser que el marge de temps tingui variacions.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí

 

 

Comparteix:

Les grans empreses aposten pel teletreball en el primer dia de l'obligatorietat decretada pel Govern El teletreball, molt més controlat en aquesta segona onada de la Covid-19