ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

Stop Violències convoca una manifestació pels drets de les dones el 8 de març

L’associació feminista Stop Violències ha anu

L’associació feminista Stop Violències ha anunciat la convocatòria d’una manifestació pels drets de les dones el proper 8 de març a les 20.30h a la plaça Guillemó d’Andorra la Vella, amb motiu del dia internacional de la dona treballadora.

Entre les reivindicacions que fan constar en la convocatòria demanen “mesures reals i efectives” per acabar amb la desigualtat laboral, ja que no consideren suficient els incentius a les empreses per a que siguin igualitàries “sense ser una obligació per a elles”.

Volen que Andorra sigui membre de l’Organització Internacional del Treball i signi l’article que regula el treball domèstic i de cures.  Denuncia la “triple discriminació” que pateixen al país les dones temporeres i migrades des de l’Amèrica Llatina “amb treballs que poden fregar l’esclavitud, amb un menor a sou i pitjors condicions laborals”.

L’entitat també exigeix “que es facin inspeccions laborals per vetllar perquè totes les dones tinguem condicions dignes de treball”, així com “lleis específiques d’assetjament i violències sexuals a la feina” amb “vies efectives per denunciar”.  També reclama que la pensió de viduïtat “sigui vitalícia i independent de l’edat”.

En el comunicat, fet públic a les xarxes socials, Stop Violències alerta que les dones “representen el 70% del treball no qualificat” i que treballen “prop de 4 vegades més a temps parcial que els homes”, fet que representa “salaris més baixos, més precarietat i més exclusió social”.

Quant als maltractaments, reclamen dades concretes i segregades de les actuacions policials per violència domèstica. Consideren que les “gairebé 500 actuacions policials per ‘desavinences de parella’ representa socialment el 5% de la realitat, ja que la majoria d’agressions es donen a casa o amb coneguts”.

Finalment, insisteixen que es reconeguin “els drets sexuals i reproductius, tècniques de reproducció assistida subvencionades, baixes de maternitat dignes i la despenalització de l’avortament”.  

Informa: Redacció

Comparteix: