ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Stop Violències denuncia una agressió masclista en uns àudios d'uns joves enviats per WhatsApp

www.andorradifusio.ad

Stop Violències ha denunciat a través de la xarxa una agressió masclista. Es tracta d'un missatge enviat per WhatsApp a un grup de joves en el qual s'insulta i menysprea les dones. L'entitat valora acudir a la policia, tot i que preferiria que s'actués des de l'àmbit social i l'educació. Acció Feminista s'ha manifestat en uns termes similars.

Segons Stop Violències l'àudio difós a través de les xarxes és un exemple més de les agressions que el col·lectiu rep des de fa quatre anys.

Al missatge enviat per uns joves a un xat d'un grup escolar se sent com s'insulta les dones i es fan comentaris com ara que "les dones no son res", "només serveixen per rentar roba" i són "inútils" i "desgraciades", i es dirigeixen a l'entitat donant el seu telèfon de contacte.

Amb aquesta acció de denúncia es vol amplificar i visibilitzar el problema de violència contra les dones. La presidenta d'Stop Violències, Vanessa Mendoza, manifesta que "és denigrant, humiliant, masclista i misogin" perquè "hi ha odi, diu que les dones no són res amb odi". "És un problema amb gent jove però també amb gent gran", alerta.

Stop Violències valora presentar una denúncia a la policia pel missatge, que s'hauria fet durant el carnaval d'Encamp. Acció Feminista dona suport a la denúncia, ja que considera que missatges com aquests són intolerables. "No ho trobo malament que es porti a la justícia, perquè Stop Violències eren esmentades. S'han de decidir i si ho fan, ben decidit està", assegura des de l'associació Júlia Martínez Illescas.

Les dues entitats coincideixen a apuntar la necessitat d'incidir en l'educació i el respecte a les dones per evitar accions com les protagonitzades per aquests joves.

Informa: Ana Alamán
Imatge: A. Ginestà, A. Refart

Comparteix:

18.208.126.130