ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Stop Violències denuncia males pràctiques de la policia en casos de violència de gènere durant el confinament

www.andorradifusio.ad

Stop Violències assegura disposar de testimonis que demostrarien una mala praxi de la policia en situacions de violència de gènere durant el confinament. En una carta dirigida al director del cos d'ordre demana explicacions del que considera una actitud sistemàtica de desprotecció amb algunes dones en situacions de risc.

La carta, que també ha estat enviada al director de l'hospital Josep Maria Piqué, al ministre de Salut Joan Martínez Benazet i el de Justícia i Interior Josep Maria Rossell, aporta informació sobre alguns testimonis de dones que durant el confinament han sol·licitat la intervenció policial en patir situacions de violència de gènere.

Asseguren que en algun cas s'han descartat denúncies de dones violentades amb excuses variades. Tampoc, diuen, s'activava el protocol d'actuació, com per exemple proporcionar un lloc per dormir quan l'agressor les ha fet fora de casa.

L'entitat assegura que en algun cas els agents han utilitzat frases dissuasives perquè la dona no cursés cap denúncia, tot i patir lesions evidents.

També acusa l'hospital d'activar el codi lila de manera aleatòria, en alguns casos descartant-lo fins i tot després de redactar un informe de lesions amb l'agressor a la sala d'espera.

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha sortit al pas, assegurant que les crítiques "no s'ajusten a la realitat" i "s'han de considerar des d'un punt de vista subjectiu". Segons el titular d'Interior, "sempre que apareix qualsevol signe de violència es deté la persona en qüestió".

Stop Violències exigeix una via directa de queixa i sanció per aquests fets i també conèixer el règim sancionador per als agents responsables de les negligències.

Per la seva part la policia, a través de les xarxes socials, assegura que està sensibilitzada amb la violència de gènere i plenament implicada en la seva erradicació. Recorden que des del 14 de març han estat requerits per 15 agressions conjugals arran de les quals s'ha detingut 13 homes per violència de gènere.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

34.204.191.145