ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Stop Violències, inquieta per la manca d'informació sobre la investigació de la fiscalia

www.andorradifusio.ad

Stop Violències reclama saber en quin estat es troba la investigació que el Govern va demanar a la fiscalia sobre l'informe presentat a la Cedaw. Des de novembre no tenen notícia de la fiscalia ni de cap altra institució que estigui investigant el cas.

Amb l'absència de Vanessa Mendoza, Stop Violències s'ha presentat davant els mitjans de comunicació per manifestar l'expectació pel que fa a la investigació encarregada per l'executiu a la fiscalia sobre l'informe de l'associació presentat a la Cedaw. "No tenim cap més notícia, no sabem en quin estat està, si la fiscalia ha decidit investigar o si ho ha denegat. No sabem exactament què estan investigant", lamenta Marta Garcia, qui de fet feia una demanda "per rebre alguna informació, perquè portem des del novembre sense saber res".

Aquest dilluns s'han presentat amb Acció Feminista i l'Institut de Drets Humans d'Andorra per fer una crida a la societat perquè participi en la manifestació del 8-M el proper 8 de març a les 17h a la plaça Coprínceps.

La convocatòria, encara que englobi tots els drets que encara s'incompleixen i es reivindiquen al Dia de la dona treballadora, tornarà com cada any a demanar la despenalització de l'avortament. "Hi ha un clam bastant gran de la societat, de les dones, vers la despenalització de l'avortament. Això no vol obligar a avortar", recorda Elisa Muxella.

La nova generació de dones és cada cop més exigent amb els seus drets i així es farà sentir diumenge. Segons Antònia Escoda, d'Acció Feminista, "la societat està canviant" per "les dones que estan reclamant els seus drets i la gent afí". També ha explicat que voldria pensar que l'oficina posada en marxa aquest dilluns pel Govern amb el Servei d'Atenció Integral a la Dona també és fruit en certa manera de tots aquests anys de lluita feminista.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.235.85.115