ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Stop Violències reclama als altres comuns la complicitat que ha trobat al de Sant Julià

www.andorradifusio.ad

Stop Violències intensificarà l'aliança amb Sant Julià de Lòria per combatre la violència masclista. Per l'associació és l'únic comú que els fa cas i reclama a la resta d'institucions que també es comprometin.

Stop Violències intensificarà l'aliança amb el comú de Sant Julià de Lòria per combatre la violència masclista. Assegura que és l'únic comú que els fa cas i reivindica que la resta d'institucions del país també es comprometin.

L'associació Stop Violències reclama que les institucions es comprometin més en la lluita contra els assetjaments i les agressions a les dones. I posen com a exemple el comú de Sant Julià, amb el qual treballen ja per elaborar un conveni per aconseguir erradicar conductes sexistes, amb el focus posat, sobretot, en la festa major de la parròquia. Vanessa M. Cortés, psicòloga social i presidenta d'Stop Violències, diu que l'associació ha fet aflorar una realitat i pot fer el seu paper però reivindica que "les institucions, que són les que tenen els recursos, també facin seu el missatge, per aconseguir que les coses canviïn".

Per part del comú es destaca que en els últims anys han anat adoptant mesures per a una festa més segura reforçant la presència policial, instal·lant més lavabos públics, il·luminanant millor els espais i fent campanya contra l'abús de l'alcohol. El conseller de Cultura, Josep Roig, explica que "ja fa temps que hem anat adoptant mesures per a una festa més segura per a tothom i si cal que n'introduïm més per nosaltres no quedarà".

Stop Violències medita què fer l'estiu del 2019 amb els punts lila que han instal·lat a les festes. Explica que ha estat una experiència amb un gran impacte emocional tant pels testimonis recollits com pels atacs i insults que van rebre. El que és segur és que continuaran treballant per combatre una violència que han pogut constatar que és molt superior al que imaginava.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

18.206.187.81