ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Stop Violències titlla d'hipòcrita el posicionament del Govern respecte de l'avortament

www.andorradifusio.ad

Stop Violències qualifica d'hipòcrita l'actuació del Govern respecte de l'avortament després de les paraules de Xavier Espot en relació amb la intervenció de la magistrada Canòlic Mingorance davant l'ONU. Critiquen que es tingui un discurs a l'exterior i a casa s'actuiï d'una altra manera.

La resposta del cap de Govern a l'asseveració de Canòlic Mingorance en el sentit que la CASS no reemborsa la interrupció voluntària de l'embaràs a l'estranger com la magistrada havia afirmat davant l'ONU ha enutjat Stop Violències.

La presidenta de l'associació, Vanessa Mendoza, considera hipòcrita el posicionament del Govern sobre l'avortament. Retreu "un discurs com sempre polític, ambigu i que falta a la veritat constantment". Diu estar molt satisfeta "que la gent del país hagi pogut comprovar que una cosa és el que fem a casa i una altra cosa el que diem fora".

Ha criticat també la manca de respostes dels polítics davant les preguntes concretes que se'ls van plantejar a l'ONU. Diu haver sentit "vergonya" com a "dona andorrana, feminista i activista pels drets humans".

Acció Feminista, per la seva banda, reitera la manca d'informació que hi ha i l'absència de dades concloents sobre l'avortament. Considera que en aquesta qüestió s'està fent el ridícul com a país. "La penalització de l'avortament està comportant desinformació a tots els nivells. Ara hem tingut la prova fefaent", assegura la portaveu Antònia Escoda, qui reclama que es compleixin els convenis i tractats. "Quan anem als llocs amb sopars de duro a explicar que si despenalitzem l'avortament s'ensorra el Coprincipat, s'ha d'explicar millor", afegeix.

Fonts de la CASS reiteren que només es cobreixen els avortaments per causes mèdiques i fins a 180 dies de gestació. En cap cas, interrupcions voluntàries.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Jordi Seabra-Arxiu RTVA

Comparteix:

3.231.220.225