ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Suñé confia en el Govern tripartit i demana els cent dies de gràcia

www.andorradifusio.ad

La síndica general defensa el Govern de coalició amb Liberals i Ciutadans Compromesos i creu que cal donar temps per consolidar el projecte. Roser Suñé assegura que el moment demana consens i diàleg, també al Consell General. 

Roser Suñé creu que tot i que hi hagi un Govern tripartit de majoria àmplia, al Consell General també s'haurà de buscar consens sense excloure els dos grups de l'oposició. Ha indicat que a Demòcrates no veien fructífer un Govern en minoria i ha defensat l'acord amb liberals i un executiu per al qual ha demanat els cent dies de gràcia.

Creu que el líder de Liberals i ara ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, "va ser molt coherent" quan va explicar l'acord de Govern i defensa que intenten "construir conjuntament un govern que pugui funcionar i en el qual el soci se senti còmode i partícip en les decisions".

A l'"Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, ha parlat de la importància de treballar els mecanismes de participació ciutadana i no ha defugit temes de pes i controvèrsia, com l'avortament. Opina que se n'haurà de parlar tard o d'hora i que es pot començar per "la millora d'orientació, educació i criteri". A partir d'aquí, afegeix, "hem de ser conscients de què suposaria a nivell institucional". La síndica té una posició molt clara: "que ara no hem de sacsejar aquest tema de manera brusca". Ara bé, " és evident que és un tema que hi és i no per no parlar-ne, desapareixerà".

La síndica considera vital l'encaix amb la Unió Europea i la negociació que s'està duent a terme. Assegura que és l'eix que ha de marcar el futur d'Andorra a molts anys vista.

Entrevista completa a la síndica Roser Suñé a l'Ara i Aquí:

Informa: David Domingo
Imatges: Raül Pereiro

Comparteix:

3.235.181.103