El Superior jutja els dos condemnats per no alertar d'una allau mortal el Nadal del 2013

www.andorradifusio.ad

Les defenses dels condemnats per Corts per l'allau mortal de Soldeu del 2013 han demanat al Superior l'absolució perquè creuen que van actuar correctament. Les parts van recórrer contra la sentència i aquest dijous al matí s'ha celebrat el judici. La fiscalia i l'acusació particular reclamen que es confirmi la pena d'un any de presó condicional.

El Tribunal de Corts va condemnar recentment els dos homes que no van avisar a temps que una persona podia havia estat víctima d'una allau, a un any de presó condicional i una indemnització de prop de 100.000 euros als familiars. Concretament, se'ls considera responsables d'un delicte de comissió per omissió d'un homicidi per imprudència greu.

Els fets van passar el 25 de desembre del 2013 mentre la víctima de l'incident i els dos acompanyants esquiaven a la pista del Cabirol de Soldeu, que estava tancada per risc d'allau. Precisament, hi va haver una caiguda de neu que va sepultar la dona. Els acompanyants, però, no van avisar fins dues hores més tard. La jove va morir congelada, d'hipotèrmia.

Ara, després del recurs de les parts, els lletrats dels condemnats al·leguen que no hi havia senyalització a la zona alertant del risc i asseguren que l'estació hauria d'haver fet més en la prevenció d'aquest tipus d'incidents. A més, afirmen que van avisar quan es van adonar que podia haver passat alguna cosa.

La fiscalia i l'acusació particular volen que es confirmi la sentència perquè al·leguen que sí hi havia senyalització i està clar que van cometre una imprudència amb conseqüències fatals.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Sant Julià és la parròquia que més creix en població L'informe del raonador confirma l'augment dels lloguers com un dels problemes més importants per a la ciutadania