ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La presidenta d'Stop Violències declara a la Batllia sentint-se "legitimada i protegida" pel suport rebut

www.andorradifusio.ad

La presidenta d'Stop Violències, Vanessa Mendoza, ha declarat a la Batllia per les seves manifestacions al voltant de la despenalització de l'avortament. Manifestacions que va fer, tant als mitjans de comunicació com a Nacions Unides, el 2019. Un grup de persones li han donat suport. 

La presidenta d'Stop Violències ha declarat després que el Govern presentés una denúncia a la fiscalia per les manifestacions en defensa a la despenalització de l'avortament a mitjans de comunicació i davant al comitè per a l'eliminació de la discriminació contra la dona de les Nacions Unides.

Vanessa Mendoza ha intervingut davant les acusacions de calúmnies, difamació i d'atemptar contra el prestigi de les institucions.

Després de declarar, ha confessat que se sent tranquil·la per totes les mostres de suport que té a nivell internacional.

Diu sentir-se "legitimada i protegida". Recorda que més enllà del suport d'institucions internacionals, "el feminisme del món sencer va interpel·lar el nostre Govern demanat que s'arxivi perquè si no, com avancem en drets?". "Dissentir i pensar diferent és un dret".

Per exemple, Amnistia Internacional Espanya ha demanat que se li retirin tots els càrrecs, recordant que es pot enfrontar a quatre anys de presó.

La portaveu de l'associació ha agraït emocionada l'escalf que ha rebut del seu entorn.

Una quinzena de persones s'han concentrat davant de la seu de la justícia des de primera hora del matí per donar suport a la presidenta d'Stop violències, i per reivindicar que aquests actes demostren que no s'està respectant la llibertat d'expressió.

Veuen "indignant el què està passant perquè s'està privant el dret a la llibertat d'expressió en el moment en què et demanen què està passant al teu país i se't penalitza per les declaracions".

El cas està en fase d'instrucció i el següent pas és saber si continua o bé s'arxiva.

Informa: Laura Cugat-Yasmina Canedo
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

18.204.2.190