ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Se suspenen diversos judicis per la demanda d'apartar el fiscal general del cas BPA per reunions irregulars amb consellers generals

www.andorradifusio.ad

Tres judicis que s'havien de celebrar al Tribunal Superior s'han suspès perquè estaven relacionats amb la petició de recusació del fiscal general i el fiscal adjunt pels lletrats dels processats per la causa primera BPA. Aquests advocats consideren que Alfons Alberca i Borja Aguado,el fiscal adjunt, es van reunir de forma irregular amb consellers generals demòcrates per fer canvis en la llei contra el blanqueig.

El Tribunal Superior havia d'acollir aquest divendres al matí tres judicis relacionats amb exgestors de BPA: dos que tenien a veure amb l'embargament dels seus béns en el marc d'aquesta causa i un altre perquè quatre exempleats consideraven que s'havien vulnerat els seus drets.

Doncs s'han hagut de suspendre, ja que els lletrats dels processats de la causa primera de BPA van demanar aquest dijous la recusació del fiscal general i l'adjunt.

Els lletrats basen la seva demanda de recusació en el fet que Alfons Alberca, fiscal general, i el fiscal adjunt s'haurien trobat amb consellers generals demòcrates de manera irregular. És a dir, sense seguir el que marca el reglament del Consell General.

L'objectiu de la reunió, segons els advocats, era demanar canvis en la llei antiblanqueig que s'està tractant en la comissió de Finances i que afectarien el codi de procediment penal.

Consideren que, d'aquesta manera, el fiscal volia introduir canvis que fessin possible que les escoltes telefòniques fetes en un altre país o en un afer diferent poguessin ser incloses en una altra causa, el que una sentència del Tribunal Constitucional considerava no ajustat a dret.

Segons aquests advocats dels processats de la causa primera de BPA, això tindria repercussions importants i desfavorables per als seus interessos.

D'altra banda, aquesta nova demanda de recusació podria fer que es tornés a ajornar l'inici de la vista oral de l'afer BPA que estava prevista per al 2 de desembre. I el motiu seria que primer s'hauria de resoldre aquesta nova reclamació.

Informa: P.Moliné/A.Alamán
Locució: Pere Moliné

Comparteix:

18.204.55.168