ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les suspensions temporals es prorrogaran fins al 30 de juny i les rebaixes dels lloguers a locals comercials, fins al 31 de març

www.andorradifusio.ad

La nova llei de mesures urgents per acompanyar l'economia preveu que les rebaixes dels lloguers dels locals comercials durin fins al 31 de març. Les mesures, que inclouen sobretot l'allargament de les suspensions temporals, s'estendran fins al 30 de juny. El text s'ha de votar aquest divendres.

El Govern ha presentat la nova llei de mesures urgents que s'ha de votar aquest divendres i que preveu l'extensió de les suspensions temporals fins al 30 de juny.

S'amplia de 5 a 10 dies el període que té l'administració per estudiar aquestes suspensions i es mantenen, en línies generals, les prestacions dels autònoms que s'hi acullin.

També hi ha nous sistemes de compensacions horàries per als treballadors que estiguin en aquestes suspensions.

La rebaixa dels lloguers comercials serà d'un 75% en les activitats suspeses pel Govern. En la resta de casos només durarà fins al 31 de març.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assegurat que ha estat difícil intentar combinar tants interessos contraposats "i al Govern el que li pertoca és decidir el que entén que és més coherent des del punt de vista de la corresponsabilitat".

A més, s'ha aprovat un decret adreçat a les sales de joc recreatives perquè es puguin incloure en els programes d'ajut per causa de la Covid-19. Dilluns se'n va acordar el tancament.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest 2 de desembre del 2020:

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.215.77.193