ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Tallen la N-145 a l'entrada de la Seu amb motiu de la vaga a Catalunya

www.andorradifusio.ad

Un grup de manifestants talla des de les 6.15h d'aquest divendres la carretera N-145, que comunica la Seu amb Andorra, amb motiu de la vaga general convocada a Catalunya en rebuig a la sentència als líders independentistes.

A primera hora s'han anat concentrat entre 60 i 80 persones però a partir de les 10h la manifestació ha esdevingut molt més multitudinària quan s'hi ha afegit tot el gros de persones que ha marxat des del centre de la Seu d'Urgell. Han arribat a ser unes 400 i tenen la intenció de fer una marxa lenta a peu fins a la frontera. Asseguren que volen mantenir el tall el màxim de temps possible en els dos sentits de la marxa, si pot ser fins a la tarda. El tall transcorre en un ambient distès i festiu i només s'ha aixecat un instant per deixar passar una furgoneta que duia material quirúrgic. 

Els manifestants justifiquen el tall i voldrien que Andorra es posicionés en contra de "la repressió" i del "retrocés democràtic" a l'estat espanyol. Un d'ells remarca que "a la Seu hi ha 2.000 persones que cada dia van i venen a treballar" i opina que "el Govern hauria d'estar implicat amb elles i el seu país veí més immediat, que és Catalunya". Demana "que es posicioni a favor de la democràcia i els drets humans, no cal que ho faci a favor del referèndum però sí que demani la llibertat dels presos". Un altre dels manifestants defensava que tallar la carrereta "és l'única forma que tenim d'expressar-ho", mentre una altra participant en la concentració afegia que "així es capta l'atenció cap als Pirineus".

Mentrestant l'única via per arribar a Andorra amb cotxe és la pista forestal que va de Castellciutat a Anserall, on els mossos d'esquadra regulen el pas alternatiu. La circulació és lenta i alguns vehicles es veuen obligats a esperar per poder passar. El tall manté retinguts una desena de camions i un autocar de turistes holandesos.

Segons va avançar a RTVA la tinent d'alcalde de l'ajuntament de la Seu, Mireia Font, no es pot preveure quan durarà el tall, ja que les accions de protesta evolucionaran segons es desenvolupi la jornada. El CDR de l'Alt Urgell ha anunciat una "acció sorpresa" a les 18h sobre la qual no es dona més informació.

Pots consultar les incidències viàries a Catalunya en la pàgina del Servei Català del Trànsit


Informa: Gerard Gort
Imatges: Anna Ginestà

Aquesta informació està en evolució i s'anirà actualitzant

Comparteix:

3.231.220.225