ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La taula d’oci nocturn del Pas de la Casa constata la reducció de queixes i dels incompliments dels locals en matèria de sorolls

Aquest dijous ha tingut lloc la reunió anual de seguiment

Aquest dijous ha tingut lloc la reunió anual de seguiment de la taula de treball, on s’han confirmat les millores aconseguides per la coordinació entre institucions i agents econòmics i socials. Els assistents han destacat la necessitat de mantenir la taula en ple funcionament perquè “el treball conjunt està donant els seus fruits”.

La taula transversal per a la millora de l’oci nocturn del Pas de la Casa ha celebrat la reunió anual de seguiment. La cònsol major, Laura Mas, ha agraït l’esforç a tots els agents econòmics i socials del Pas de la Casa i ha destacat “la millora de la situació, gràcies en part als acords que entre tots hem tirat endavant, tot i que segueixen havent-hi temes per seguir treballant”.

La cònsol major i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, han explicat les accions concretes dutes a terme pel Comú d’Encamp durant el darrer any, en concret, la formació gratuïta adreçada als treballadors dels locals d’oci nocturn i la instal·lació de 12 càmeres de videovigilància. Així mateix, han recordat les millores del servei de neteja, com la col·locació dels cendrers per evitar el terra ple de burilles. Durant la seva exposició, s’han recordat les sancions que s’apliquen davant de l’incompliment d’aquestes qüestions i que “si és necessari, es revisaran perquè siguin el màxim d’efectives”. 

Intervencions i inspeccions realitzades al Pas de la Casa

A la taula d’oci nocturn també hi ha intervingut el director adjunt i coordinador de la Policia, Bruno Lasne, que ha destacat les intervencions realitzades al Pas de la Casa durant el darrer any, on 138 han estat per temes de soroll i un 30% han acabat en sancions.

D'altra banda, el secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha recordat que les actuacions realitzades el darrer any s’han dedicat a inspeccionar els 24 negocis d’oci nocturn i a monitoritzar els sorolls ambientals de les zones amb activitats d’oci nocturn. Des del ministeri es continuaran realitzant inspeccions per assegurar el compliment de la normativa.

Foment del Pas de la Casa com a destinació turística

Per la seva part, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha destacat de nou la importància del Pas de la Casa com a destinació turística dins del país. Torres ha explicat les xifres previstes per enguany a nivell de màrqueting i patrocinis vinculats al turisme d’hivern, que ascendiran a 4,4 milions d’euros.

Informa: Redacció
Imatges cedides: Comú d'Encamp

Comparteix: