ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La taxa d'atur puja fins al 3% el 2020 després de 5 anys consecutius baixant

www.andorradifusio.ad

El 2020 es va tancar amb una taxa d'atur del 3%, superior en un punt a la del 2019 després de cinc anys consecutius de baixades. S'ha de tenir en compte que en aquest còmput no s'inclouen els afectats per les suspensions temporals del contracte de treball que a final de l'any passat eren 4.400.

L'any passat el percentatge de persones que estaven a l'atur va pujar del 2 al 3%, tot i que és encara inferior a la dels països de l'entorn. A França era del 8,3% i a Espanya, del 16,1%.

Així s'ha publicat en la darrera enquesta de les forces del treball. L'estudi reflecteix que ha augmentat més l'atur entre els que tenen nacionalitat andorrana que entre els no nacionals. Assegura que una de les raons és que els estrangers acostumen a tornar al país d'origen quan exhaureixen la vida laboral. L'enquesta també constata que la taxa d'atur ha augmentat entre les dones molt més que entre els homes.

Aquests resultats no inclouen les persones afectades per una suspensió temporal del contracte de treball per la Covid-19. En aquest sentit, el 2020 es va tancar amb més de 4.400 assalariats acollits, una xifra que al gener havia baixat a una mica més de 4.000.

Informa: Pere Moliné

 

Comparteix:

44.192.253.106