ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La taxa de tinença de gossos serà de 25 euros i de moment s'aplicarà a quatre parròquies

www.andorradifusio.ad

Tot apunta que la taxa de tinença de gossos serà unitària almenys a quatre parròquies, independentment de la raça o del pes de l'animal. Com a mínim Andorra la Vella, la Massana, Ordino i Sant Julià de Lòria ja han tancat un acord previ i esperen que s'hi adhereixin les altres parròquies. Preveuen començar a aplicar la nova taxa a principis de l'any vinent.

Encara s'han de consensuar alguns aspectes, però l'import serà de 25 euros anuals i en quedarien exclosos els animals destinats al treball, com ara els gossos dels ramaders; els que s'utilitzen en rescat i tasques policials, i els gossos pigall. També quedarien exempts de pagar-lo els propietaris majors de seixanta-cinc anys.

La plataforma antitaxa s'havia articulat a través de les xarxes socials i rebutjava un primer projecte que preveia taxes de fins a 300 euros segons la raça o el pes de l'animal.

El col·lectiu havia previst per a dijous una manifestació davant el Comú de la capital per oposar-s'hi, però finalment no es farà, ja que no han demanat el permís corresponent.

D'altra banda, sis parròquies, les de Canillo, Encamp, Ordino, la Massana, Sant Julia de Lòria i Andorra la Vella, subvencionaran el cost de 28,22 euros de les extraccions d'ADN dels animals durant els vuit primers mesos del 2021.

A partir de l'1 de setembre del mateix any seran els propietaris els que hauran de satisfer-ne l'import.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

3.239.236.140