ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Taxes a les emissions de CO2

www.andorradifusio.ad

El Govern entrarà al Consell General una llei que gravi les emissions de CO2. Així ho ha explicat la ministra de Medi Ambient, que també ha afegit que aviat hi haurà un nou centre de triatge d'envasos a Santa Coloma.

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ha comparegut al Consell General per explicar les línies mestres del seu ministeri. Aviat entrarà a tràmit una llei que ha de gravar les emissions de CO2. Una part es repercutirà en els subministradors d'hidrocarburs i l'altra, probablement, en els usuaris.

Calvo ha explicat que "és una taxa que s'implementarà sobre els hidrocarburs i que va relacionada amb el nivell d'emissions de cada categoria". Avança que "hauria de ser repercutida en el fons verd que crea la pròpia llei de transició energètica i que va destinat a desenvolupar els projectes associats amb la transició i la millora de la mobilitat en el nostre país".

A més, ha explicat que al voltant del maig entrarà en funcionament un nou centre de triatge dels envasos que substituirà l'actual. Estarà més automatitzat i "millorarà els equipaments que actualment tenim al costat del centre de tractament de residus per millorar la selecció de tots aquests elements que posem al contenidor groc".

Finalment, Calvó ha dit que no creu que el cost de l'anomenada etiqueta energètica per a pisos i edificis, a l'estil de la dels electrodomèstics, pugui tenir un gran impacte econòmic.

Ha assegurat que des de l'executiu crearan una aplicació informàtica que permetrà fer millor el seu càlcul. Aquesta taxa l'han d'abonar propietaris i arrendadors.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Txema Galilea

Comparteix:

3.237.178.91