ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els taxistes portaran a la batllia el servei de bus a la demanda comunal per competència deslleial

www.andorradifusio.ad

El sector del taxi estudia portar a la batllia el servei de bus a la demanda que apliquen alguns comuns per considerar-lo competència deslleial. És un servei gratuït de taxi amagat, segons l'associació del gremi, que els ha comportat la pèrdua de clients.

El servei de bus a la demanda de Canillo, Encamp i Escaldes-Engordany permet als usuaris disposar en temps real d'un transport parroquial amb recollida i arribada al punt que l'usuari determini de forma gratuïta. El projecte es va impulsar per facilitar una mobilitat fluida des dels domicilis més allunyats del centre. Però l'Associació de Taxistes ho veu d'una altra manera. És competència deslleial, ja que dona el mateix servei que un taxi sense cost.

El president de l'Associació de Taxistes, Marcio Pereira, així ho creu. "És un taxi amagat perquè el bus no pot fer un porta a porta, el bus ha d'aturar-se a les parades. Nosaltres no anem contra els autobusos. Si volen que posin 10 o 20 busos, però que parin a les parades. Per fer el porta a porta ja hi ha el taxi. Això és una competència deslleial".

Sant Julià de Lòria s'afegirà a aquest servei aviat, fet que encara agreujarà més la pèrdua de clients per als taxistes. Per això, avancen que presentaran un recurs contra aquest servei a la justícia. De moment, Marcio Pereira assegura que ho estan estudiant amb els serveis jurídics de l'associació. "És una cosa que està sobre la taula. Estem a punt de consultar-ho amb el nostre advocat i segurament ho farem".

Agost no és un mes bo per al taxi, ja que els residents són els clients principals i en aquesta època se'n van de vacances. El sector creu que el relleu generacional està garantit, perquè ara per ara les jubilacions i les baixes s'estan cobrint amb noves incorporacions.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: