ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El TC estudiarà el recurs de Terceravia a la limitació de la circulació de persones en les restriccions sanitàries i el del PS a les noves mesures del lloguer

www.andorradifusio.ad

El TC estudiarà el recurs a la llei de seguretat pública i de sanitat que va presentar Terceravia. La formació considera que hi ha motius per creure que la limitació de moviments que preveu pot ser anticonstitucional. També ha acceptat a tràmit el recurs del PS a les noves mesures del lloguer.

L'alt tribunal ha acceptat els recursos d'inconstitucionalitat de Terceravia a la llei de seguretat pública i del PS a les mesures urgents d'arrendaments.

Josep Pintat, president del grup parlamentari Terceravia, va assegurar que veia un possible conflicte en la limitació de la circulació de persones que preveu la llei de seguretat pública i de sanitat. També va afegir que entenia que "hi hauria altres vies que contempla la Constitució com és l'estat d'alarma". Per aquest motiu la formació va votar en contra el text legal i va recórrer-lo.

La iniciativa va ser possible gràcies al suport de dos consellers generals socialdemòcrates, amb els quals va sumar la cinquena part de la cambra necessària per tirar-lo endavant.

Pel que fa a la llei de mesures urgents d'arrendaments hi ha dos punts febles segons el PS. El primer és un canvi en la normativa d'edificabilitat. L'altra és la possibilitat de reduir a zero la cessió econòmica dels privats als comuns si és per afavorir promocions de lloguer.

Els socialdemòcrates consideren que aquests punts van en detriment de l'interès general. Les dues normatives no estaran suspeses mentre el TC les estudia.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: