El teixit empresarial i associatiu d'Encamp es reuneix amb el comú per acabar de definir el pla de xoc per reactivar l'economia

www.andorradifusio.ad

El comú d'Encamp s'ha reunit amb grups polítics, comerços i associacions de la parròquia per acabar de definir el pla de xoc que s'ha d'aplicar per fer front a la crisi econòmica que està provocant la pandèmia. Les propostes més apreciades estan relacionades amb la promoció del comerç.

A la taula de treball per acabar de definir les 35 propostes que ha d'incloure el pla de xoc han participat uns quaranta representants del teixit empresarial i associatiu de la parròquia, a més dels grups polítics i el comú.

Els neguits que s'han traslladat són dubtes com ara quan es podrà començar a obrir, quines són les normes de seguretat i quines distàncies s'han de respectar si es fan esdeveniments a l'aire lliure, com ara mercats.

La partida del pla és de 230.000 euros, tot i que hi ha altres mesures, com ara ajudes als hotelers, que poden fer augmentar el total fins a 400.000.  Les propostes més aplaudides estan relacionades amb l'impuls del comerç parroquial.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha explicat que "els vals els han interessat moltíssim perquè permet fomentar la compra dins la parròquia i tornar a descomptar aquests vals en altres comerços".

Pel que fa a la targeta de fidelització, ha destacat que el comú voldrà aportar 50.000 euros.  "Aquestes són les iniciatives que més han agradat perquè veuen que poden ser d'efecte immediat", ha afegit Mas.

Altres mesures que preveu el document són una inversió de 25.000 euros en ajuts per a l'ampliació i renovació de les terrasses o 35.000 euros per a l'elaboració d'una guia digital sobre el comerç de la parròquia.

El responsable del Consell econòmic i social del Pas de la Casa, Josep Maria Mas, present en la trobada, ha explicat que moltes persones s'ha hagut d'acollir a la suspensió temporal del contracte de treball i ha subratllat que l'activitat al Pas durant la crisi ha estat molt baixa, "fins i tot pel que fa al consum intern, perquè a allà no hi viu tanta gent. Si hagués estat tota la gent de la temporada d'hivern potser hagués estat més alta, però amb la gent que hi ha ara el volum no és gens significatiu".

Promocionar l'obertura progressiva dels sectors i l'arribada de visitants quan s'obri la frontera amb França es creu que seran punts clau per a la reactivació econòmica.  

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala  

Comparteix:

El Govern preveu que aviat es normalitzi el trànsit de persones amb els Estats veïns Caldea podria començar a oferir alguns serveis a partir del 2 de juny