ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La temporada de teatre torna adaptada a la Covid-19

www.andorradifusio.ad

La comèdia, el drama, la música i la tradició seran els protagonistes de la 57a Temporada de teatre que organitzen conjuntament els comuns d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. Aquesta edició s'ha adaptat a la situació epidemiològica amb l'aplicació de les mesures de prevenció. La Temporada començarà aquest dissabte a l'auditori Claror lauredià amb "La tercera onada" de la Jove Companyia Nacional. Dels set espectacles programats, tres són de producció nacional.

El coronavirus no ha impedit la posada en marxa de la 57a Temporada de teatre. Això sí, com ja es fa en la resta d'esdeveniments culturals, s'hauran de complir rigorosament les mesures de prevenció.

La cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina, ha destacat que "tècnicament ens estem deixant la pell per poder garantir les mesures" i ha demanat que "hem de ser tots molt responsables, respectuosos i rigorosos".

La platea s'ha dividit per zones i unitats d'entre dues i tres persones. Dins del teatre, els espectadors hauran de mantenir la higiene de mans i dur mascareta. Les entrades i sortides es faran de manera esglaonada i es demana que les entrades es comprin en línia.

Amb el mateix objectiu d'evitar la propagació del virus, les representacions a la capital es traslladaran del Teatre Comunal al Centre de Congressos.

El conseller de Cultura i Promoció Turística d'Andorra la Vella, Miquel Canturri, ha explicat que aquest canvi respon al fet que "és un lloc més gran i pensem que més segur". També ha destacat que la seva capacitat normal és de 900 persones, però amb les mesures, si es venen totes les entrades, s'arribarà als 200 espectadors.

A Sant Julià de Lòria, la Temporada romandrà a l'auditori Claror, tot i que, de les prop de 450 butaques que té, tan sols 134 estaran disponibles.

Precisament a la sala laurediana començarà aquest dissabte el nou cicle amb "La tercera onada", de la Jove Companyia Nacional, dirigida per Juanma Casero i Irina Robles. La cartellera també manté propostes programades en l'anterior temporada, però que es van haver d'ajornar per la Covid-19. És el cas de la comèdia catalana "La dona del 600", de Pere Riera, que es podrà veure el dia 15.

A Andorra la Vella, un dels espectacles que es representaran serà "T'estimo si he begut", escrit per la periodista i escriptora catalana Empar Moliner. Com és tradicional, el teló s'abaixarà amb la representació d'Els Pastorets lauredians.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Fernando Montero-Arxiu RTVA
Imatges cedides: Bitò

Comparteix:

3.219.217.107