ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Pocs temporers al Principat, pendents de tornar a casa o de marxar a treballar als països veïns

www.andorradifusio.ad

En aquests moments, la majoria de temporers ja han marxat del Principat. Els qui encara no ho han pogut fer és perquè tenen dificultats per tornar a països com Colòmbia o Veneçuela, o bé perquè estan pendents d'anar a treballar als països veïns. Aquesta setmana ha vençut la pròrroga dels permisos de residència, que es van allargar per la Covid-19, però el Govern serà comprensiu amb els treballadors que tinguin previst marxar en els propers dies.

L'última pròrroga dels permisos de residència dels temporers que han quedat atrapats al Principat per la crisi sanitària del coronavirus ha vençut aquesta setmana.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha recordat que, amb una oferta cada vegada més àmplia de vols, a poc a poc hauran d'anar abandonant el país.

En aquest sentit, Jover ha explicat que "un cop la mobilitat internacional i el nombre de vols als que s'ha pogut accedir per retornar als seus països ha estat suficient, ja tornem a un règim de normalitat que també implica la gestió de la immigració i dels permisos de residència". 

També afegeix que aquestes persones hauran d'anar sortint del país a mesura que els caduqui el permís de residència.

Tot i això, Jover ha apuntat que l'administració serà comprensiva amb els treballadors que tinguin previst anar-se'n els propers dies.

La majoria ja han marxat, però en queden alguns que tenen dificultats per tornar a països com Colòmbia i Veneçuela, o bé que estan pendents de desplaçar-se a Espanya, Itàlia o França a treballar, segons assenyalen diversos temporers. 

Són molt pocs els qui encara s'allotgen en espais habilitats per empreses del món de l'esquí i els comuns.

Per exemple, Ensisa preveu que només una desena de persones es quedi alguna setmana més, el comú de la Massana ja no acull ningú i el de Canillo ofereix habitatge a quatre temporers que tenen obstacles per tornar a casa.

El responsable de la situació a la parròquia canillenca ressalta que ha estat clau la solidaritat de la gent, sobretot en la cessió d'habitatges i en l'alimentació.

Informa: Laura Cugat

 

Comparteix:

3.236.74.69