ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La tercera edició de L'Andart proposa una immersió al bosc

www.andorradifusio.ad

Saypé, un dels artistes més cotitzats en el món del land art, serà el juliol a Andorra per intervenir en un espai de la biennal L'Andart com a part d'un projecte mundial, es tracta de 'Beyond walls'. Mentrestant a partir d'aquest divendres als entorns d'Engolasters es poden visitar una quarantena d'obres que ens conviden a fer banys de bosc.

L'Andart convida els visitants a perdre's pels tombs d'Engolasters i posar els cinc sentits a prova amb instal·lacions com la d'esquelles que prepara l'artista búlgar Christo Gelov, una plantació de pins ambientador o l'origen de tots els arbres, l'arbre mare del català Jordi González. "Hem buscat aquest tema: allò que sentim, els ocells, caminar per aquí, abraçar els arbres, olorar la natura...", explica in situ el director de L'Andart, Pere Moles.

Entre la quarantena d'artistes n'hi ha una desena d'andorrans com Toni Cruz amb una col·lecció de fauna salvatge, Roger Lorente amb una cabina on abraçar arbres o un conjunt de cases haiku del canillenc Dani Torres.

Amb tot hi ha obres que encara s'han d'acabar i algunes que han d'arribar com la més efímera i esperada de totes, la del francès Saypé que lluirà si tot va bé per les pantalles de mig món gràcies al pas de la Vuelta amb una imatge al terreny conegut com la Campa. "El que farà és pintar el camp amb un projecte que està fent en l'àmbit mundial, que es diu 'Beyond the walls' amb uns braços que s'estan agafant, una cadena... Ha començat a París i després venim nosaltres", explica Moles.

La tercera edició de la biennal té com a al·licent la descoberta de locals vinculats a la història del patrimoni de FEDA lligats als inicis de la producció hidroelèctrica, normalment tancats al públic. "Hi ha moltes d'aquestes instal·lacions, com la vagoneta, el polvorí, la fornal... Hi ha algunes àrees amb màquines de l'època, compressors, la maquinària del funicular...", avança el director general de l'elèctrica, Albert Moles.

A partir de divendres el circuit artístic quedarà inaugurat de manera oficial tot i que aquests dies ja hi ha qui va descobrint alguna de les novetats.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

34.204.176.125