ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Tercera mort relacionada amb el coronavirus d’una persona d’edat avançada

www.andorradifusio.ad

Les morts relacionades amb el coronavirus s’eleven a tres aquest dimarts. Es tracta en tots els casos de persones d’edat avançada

La primera, d’un home de 88 anys,  es va produir el cap de setmana, i les altres dues les darreres hores.

Una encara està per confirmar que fos positiva però, segons ha apuntat aquest dimarts el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, és molt probable pels símptomes que patia. La tercera, d’una dona de 88 anys que estava ingressada a la UCI, s’ha produït a dos quarts de dues de la tarda.

El ministre portaveu Eric Jover ha lamentat en la roda de premsa d’aquest vespre la situació, ja que una de les pitjors conseqüències de la pandèmia “és que les persones que malauradament moren per aquesta afectació, ho fan aïllades”. 

162 positius

Continua creixent el nombre de positius, que amb les dades facilitades pel ministre de Salut al migdia s'elevaven a més de 160 els casos actius. Més de vint hospitalitzats.
N'hi ha a l'UCI amb necessitat de ventilació mecànica, un d'ells, una auxiliar del Cedre d'edat jove. 45 dels positius són sanitaris, un terç dels infectats. Un col·lectiu que preocupa especialment, ja que entre positius i confinats representen un total del 30% de la plantilla del SAAS

Les xifres augmenten, però l'executiu creu que les mesures preventives estan allargant el pic de contagi i això ajuda a guanyar temps per reforçar-se amb efectius materials i humans en la lluita sanitària.

Al Cedre es comptabilitzen nou persones amb la malaltia. I les sospites al centre sociosanitari s'estenen a setze interns.

Informa: David Domingo-Yasmina Canedo

Comparteix: