ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Terceravia porta al Constitucional les mesures sanitàries amb el suport del PS

www.andorradifusio.ad

El grup parlamentari de Terceravia+Unió Laurediana+Independents ha posat un recurs d'inconstitucionalitat a les lleis de seguretat pública i de sanitat. Segons Josep Pintat, l'objectiu és que el Tribunal Constitucional ho analitzi per resoldre els dubtes i donar garanties a la ciutadania.

El 23 de desembre el Consell General va tirar endavant la modificació de les lleis de seguretat pública i de sanitat amb el vot en contra del grup de Terceravia+Unió Laurediana+Independents, que considerava que hi havia motius per creure que era inconstitucional.

El president del grup, Josep Pintat, ha anunciat que s'ha presentat un recurs perquè sigui el Tribunal Constitucional qui ho valori, una acció que ha estat possible gràcies al suport dels consellers socialdemòcrates Susanna Vela i Carles Sánchez. Pintat veu un possible "conflicte" en la limitació de la circulació de persones i entén "que hi hauria altres vies que contempla la Constitució com és l'estat d'alarma".

El recurs ha estat possible gràcies al suport dels consellers socialdemòcrates Susanna Vela i Carles Sánchez, amb els quals s'ha sumat la cinquena part de la cambra necessària per tirar-lo endavant. Han volgut matisar que, com la resta de membres del grup parlamentari, van votar a favor de les modificacions de les lleis de seguretat pública i de sanitat perquè les consideren necessàries però que volen conèixer la legalitat dels textos afectats.

Pintat també ha considerat que cal un decret que reculli totes les mesures preses en el marc de la crisi sanitària perquè estiguin sota el paraigua de la llei vigent

Paral·lelament, el president de Terceravia ha subratllat que el seu grup no té cap lligam amb la protesta del 14 de març contra les mesures que l'executiu ha pres per gestionar la crisi sanitària. Ha estat rotund: "A Terceravia les postures negacionistes no hi tenen cabuda i a mi la senyora Montaner m'ha deixat clar que ella no és negacionista i que no dona suport a aquest tipus de manifestació".

Pintat ha refermat així la voluntat de treballar conjuntament per poder gestionar de la millora manera aquesta pandèmia.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala

Comparteix: