ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

"The Monuments Men", la proposta de cinema a la fresca dels jardins de Casa Rosell per aquest dimecres

www.andorradifusio.ad

Un dels béns més preuats del nostre patrimoni, els frescos de Santa Coloma, van ser requisats pel règim de Hitler enmig una campanya d'espoli. George Clooney va recollir els esforços per recuperar moltes obres com aquesta al film "The Monuments Men", una proposta que aquest dimecres es podrà veure als jardins de Casa Rossell.

Un dels mals a hores d'ara encara per reparar de l'Alemanya nazi va ser el gran espoli d'obres d'art que van orquestrar Adolf HitlerHermann Goering amb l'ajuda de galeristes, funcionaris i especuladors. Eren obres que havien estat robades de manera indiscriminada i amb les quals es van enriquir. 

En aquest context als Estats Units neix "The Monuments Men", un cos del govern nord-americà dedicat a la recuperació d'obres per tornar-les als seus propietaris, una història real que George Clooney va portar al cinema a través de la figura de Frank Stokes, que interpreta ell mateix. 

La pel·lícula es podrà veure aquest dimecres a la nit als Jardins de Casa Rossell en una proposta de cinema a la fresca a les Nits d'Estiu que organitza el ministeri de Cultura lligada als museus. 

La setmana vinent, en el mateix espai, es projectarà la primera part de "Nit al museu" de Shawn Levy en què Ben Stiller interpreta un vigilant que haurà de resoldre el caos que es forma al museu quan els seus personatges comencen a prendre vida. 

L’assistència a les sessions és gratuïta, però cal reservar ja que el nombre de places és limitat. El telèfon per fer-ho és el 836 908. Les projeccions començaran a dos quarts de nou. 

Informa: Rosa Alberch

 

Comparteix: